att fixa till dagboken

april 7th, 2019

Det är ett svårare projekt än jag kunde tänka mig.

För det första så är min dator inte så himla samarbetsvillig och för det andra så begriper jag mig inte på simpla instruktioner gällande koden.

Jag är dum.

skriver fast det inte syns

mars 8th, 2019

Ja, jag börjar bli riktigt frustrerad över att min dagbok inte syns på sidan. Tydligen behöver jag göra ett barntema, och jag fattar faan inte hur jag ska göra.

För säkerhets skull så har själva adminpanelen på wordpress ändrat sig så jag inte riktigt känner mig hemma.

Det är mest skit nu………

paket

januari 5th, 2019

Ibland får man ju paket. Ibland blir man lite överraskad. Oftast är det ju nånting man beställt. Nu kom en kille från UPS med ett enormt paket! Jag har inte beställt nåt stort. Jämför storleken på paketet med ugnen!

I detta enorma paket fanns denna.

Hur fasen tänker UPS? Det hade ju lätt fått plats fyra dammsugarmunstycken i paketet. Det går åt mer kartong, mer plats och därmed mer bränsle för att frakta det.

Jaja, jag är glad över mitt paketinnehåll!

så var det nyårsafton

december 31st, 2018

Det är då man ska sammanfatta året och berätta om sina nyårslöften.

Nyårslöfte är lätt, sånt sysslar jag inte med. Sammanfattningen är lite värre. Tar en snabb version. Året börjar som nyinflyttad i lägenhet med kartonger överallt. Jag har fortfarande kartonger kvar men betydligt färre.

Min förra parkeringsgranne hade bara råd med två dörrar på sin bil och smällde upp sin dörr på min bil varje gång han parkerade. Det har i och för sig pågått längre än bara i år men slutet blev i år. Jag polisanmälde, jag polisanmälde och jag polisanmälde. Anmälde till försäkringsbolag. Han nekade och sa att han var försiktig. Trots att vi har film på när han slår upp dörren i min bil så slutade det med att det kostade mig nästan 10000 kronor.

I år kom jag iväg till landet i alla fall. Och kom aldrig hem! Blev borta i fem månader! Det innebar att jag inte riktigt var förberedd med kläder för hela säsongen så jag har köpt så mycket kläder detta året att det inte är sant! Har nog inte köpt så mycket kläder på ett år sen jag jobbade på Levi´s.

Echo trivdes bättre på landet och protesterade genom att kissa och bajsa inne när vi kom hem. Det var som att ha en liten valp igen, precis som när jag åkte.

Flyttkartonger står kvar. Nu är projektet att köpa en garderob på Ikea.

Och nu i slutet av året har jag gjort av med alldeles för mycket pengar. Köpt en trådlös Dyson dammsugare. ASBRA!!!!! Och en skurmaskin från Kärscher. Också ASBRA!!!!!

Året började dyrt och slutade dyrt. Fast det dyra i slutet var liksom betydligt bättre än det dyra i början.

Happe noe på er!

glömde ju visa

november 10th, 2018

Parisaren innan den åts upp!

Den var supergod! Ägget sååå perfekt!!!!

klimatet

oktober 31st, 2018

Det är för mycket koldioxidutsläpp. Det pratas det om hur mycket som helst. Jag har fått lära mig att man ska prata med sina blommor för att de vill ha koldioxid som de då tar till sig och ger tillbaka syre. Ändå är det ingen som pratar speciellt mycket om att regnskogen skövlas, den som ger oss syre och tar hand om koldioxid.

Det pratas också väldigt lite om att i stort sett alla grönområden och skogsdungar tas bort till förmån för bostäder. Bostäder för att det blir fler människor som andas ut mer koldioxid och då egentligen behöver mer växtlighet för att få tillbaka syre.

Nu bor det mer köttdjur på vår planet också och de andas också ut koldioxid, och fiser metangas. Skog tas ner för att de ska få plats och för att vi människor ska få äta, alltså ännu mindre växtlighet för att ta hand om våra fisar. För säkerhets skull så köper vi här i Sverige billigt kött från Brasilien som både ser till att regnskog försvinner och att det fraktas lite extra långt med fartyg som släpper ut mycket skit.

Dessutom så när regnskogen försvinner så försvinner en massa djurarter. Nu har Brasilien valt fram en president som är för att skövla regnskogen. Trots det så hör man inte jättemycket om hur regnskogen ska kunna räddas och bli större.

Istället så är det superviktigt att vi ska använda mer el till bilar och cyklar. El som i nuläget inte klarar att produceras av sol, vind och vatten utan kommer från kärnkraft och kol. Samtidigt ska kärnkraften avskaffas och i vissa länder byggs fler kolkraftverk. Och alla batterier som inte lever för evigt ska tas om hand och ingen vet hur.

Jag förstår inte och jag är glad att jag inte är politiker.

i min familj

oktober 28th, 2018

Ja, i min familj har parisare alltid varit rostad eller stekt macka med en pannbiff och stekt ägg på, ingen jädra falukorv!

Nu har jag köpt jättefranska, så då blev det såna här pannbiffar till parisaren…

mensen från helvetet

oktober 4th, 2018

Jag hatar mens!!! Eller allra mest mensvärk!!!!

I normala fall så tar jag p-spruta och slipper allt sånt, men även jag kan vara förvirrad och glömma saker och nu har jag glömt att ta sprutan. Mensen ger då igen, efter att ha varit bortglömd i flera år, genom att störtblöda och en grönjävlig mensvärk. På darriga ben tog jag mig till badrummet och kräktes av mensvärken. Jag tycker det är orättvist!!!

Nu ska jag bädda ner mig under varma filtar tills det här är över!

jag hinner inte med

september 26th, 2018

Och filma glömmer jag allt som oftast bort att jag kan göra istället……

  

Echo är alla fall glad över att få springa efter bollen!

valtider

september 8th, 2018

Ja, jag har röstat.

Men det är svårt!

Sossarna har betalat av på statsskulden som Fredrik och han med tofsen ökade på för att ha råd med skattesänkningar. Jag tycker det är okej att betala skatt för vi får faktiskt väldigt mycket för det, även om det är en hel del som inte fungerar. Men jag tycker inte att när någon med lite lägre lön som jobbar extra för att ha råd med nånting speciellt får betala jättemycket skatt på sin övertid är okej.

Inte heller tycker jag att det här med skatt på kapitalinkomster ska drabba de med lägre inkomster. Har man jobbat och slitit och sparat så ska man väl faan inte behöva skatta på de pengarna igen, eller???

Däremot de som tjänar 56000 i månaden och har fyra miljoner i sparande, de kan betala lite mer skatt. Det drabbar ju liksom ingen fattig.

Miljöpartiet är bra att de finns. Miljön är viktig

Det som är helt sjukt är dock att MP tycker att alla som köper elbil och elcykel ska få det billigt. I och för sig bra, men bara för de som bor i städer. På landsbygden är avstånden för långa för att det ska fungera med elbil.

MP säger, samtidigt som de vill att vi använder mer el, att kärnkraften ska läggas ner. Det är ju bra om det finns ett alternativ. Som det är idag så kommer vi behöva mer el och om kärnkraften läggs ner kommer vi behöva importera el, el som då kommer från kolkraft. Jag förstår inte riktigt den ekvationen.

Sverigedemokraterna vill begränsa aborträtten kraftigt. Jag tycker det är okej att dra ner lite för jag tycker det är lite läskigt att en tjej gör abort och en annan får barn för tidigt och det som tas bort och det som överlever ser likadant ut. Men 12:e veckan, nää, det är för lite.

Liberalerna. Jag tycker att Björklund har en hel del bra saker när det gäller skolan. Betyg tidigare och betyg i uppförande!!! Och läxor! Skolan är ju faktiskt till för att ungarna ska bli lite förberedda för ”riktiga livet” med allt vad det innebär. Läxor gör att man faktiskt måste planera!

Och nu de som tycker att föräldrarna inte har tid och ork med sånt. Ge er!!! Att skaffa barn är ett heltidsjobb!!! Och lite till. Det är inte förskolelärare och skolan som ska uppfostra och lära barn allt, det är föräldrarna!

Vänstern och Jonas tycker att föräldraledigheten ska delas upp för att det ska bli mer jämlikt. Jag tror på nåt sätt att föräldrarna själva kan bestämma vad som är bäst för sitt barn, eller jag hoppas det.

Det här är ju bara en bråkdel av allt man ska ta ställning till innan man stoppar sina lappar i kuverten. Och det är fasen inte lätt!

Imorgon kommer det bara vara om valet på tv hela tiden, jag funderar på att spela bingolotto för första gången på över 20 år!

inte bara skogen

augusti 10th, 2018

Vi hade ju skogsbrand ganska nära på landet. Det var inte bara skog som brann där.

Jag skulle baka och hade köpt en gammal köksmaskin på loppis. Den var suveränt bra på att göra deg. Sen blev den lite för trött….

Som tur var så hade det regnat så att vattentunnan var full

Och efter att chocken lagt sig så blev det oerhört goda frallor!!!

det är alltid på landet det händer (bildbomb)

augusti 2nd, 2018

Ja, vi har varit på landet ett tag. Började stabilt med lite regn.

Sen drämde jag till med en av århundradets värsta förkylningar. Inte helt lätt att få tag i hostmedicin då vårdcentralen hemma krävde att jag skulle komma dit och det gick inte ens att ringa hälsocentralen på landet. Det slutade med att vår skogsinspektor fick komma med medicin.

Sen kom Ewert och lyckan var total hos Echo!

Och tungorna var riktigt långa!

På landet bor vi ganska stort….

Bara för det så klämmer vi in oss allihopa i mitt rum, som är en garderob, för att kolla fotbollen…..

Och när det är vila så blir det utanför badrummet……

Temperaturen steg hiskeligt mycket, till nästan outhärdligt. Vi var glada när den sjönk…

Sen började det brinna, riktig skogsbrand. Det blev större och större! Och närmare och närmare.

Till slut, efter flera oroliga dagar fick de branden under kontroll. En kilometer från vårt ungefär.

När läget lugnade ner sig så tyckte vi att vi var värda lite lyx! Fyra-timmars-potatis och älgfile! Så suveränt gott!

 

Lärde oss hur man fick hundarna att äta i rätt matskål. De åt mest av varandras, men med lite filé så gick den egna skålen bra.

Eftersom det varit, och är, så torrt i skog och mark och att det dessutom brinner så nära så insåg vi att det säkraste sättet att få regn, förutom regndans, är att hänga ut tvätten. Vi vägrade ta in den! Walk-out-closet är inte alls dumt!

Och Ewert, min lilla älskling!

   

Nu hoppas vi alla på mer regn, lägre temperatur och mindre skogsbrand!

 

 

 

 

 

 

det är trevligt med telefonsamtal

juni 30th, 2018

Speciellt när det är nån som ringer och vill komma och bjuda en på middag!

Jag är så mätt nu, måste gå och vila.

jag skulle bara

juni 29th, 2018

Japp, jag får vara som Alfons!

Jag skulle bara hjälpa till att fixa ett par ögonbryn och hamnade på värsta middagen! Kaffe och våfflor med sylt och grädde! Sååå gott!!!

matlagning

juni 22nd, 2018

Ja, att döma av bilderna i min telefon så är det mest matlagning jag sysslar med.

Köttfärssås!

Rostbiff!

 

Kalkon!

Jag tycker det är roligare att laga mat än att äta. Men det där efteråt, disken, den känns sådär…..

 

mors dag

maj 27th, 2018

Jag och systersonen tillsammans med flickvän firade genom att åka först till en kyrkogård och sen till en annan. Tände ljus för våra mammor.

när Echos bästa Ewert är här

maj 23rd, 2018

Ja, då går han och tittar i leksakslådan och den är typ tom.

Ewert har då i vanlig ordning spridit ut alla leksaker.

Men de båda gillar varandra! Ewert är, trots sin ålder, faktiskt försiktig med Echo.

ibland är det övertydligt

maj 18th, 2018

Som att skriva att en beasås innehåller dragon.

vilken missbedömning

maj 16th, 2018

Jag tog en dusch för att då kunna lägga kläderna i tvättmaskinen och köra den.

Duschade, startade tvättmaskinen, tog en siesta på soffan.

En timme senare skulle vi gå ut och jag skulle bara titta till tvättmaskinen först. Då säger den att jag ska rengöra pumpen. Så jag gör det. Startar tvätten igen och går ut.

Kommer in. Tvättmaskinen säger återigen att jag ska rengöra pumpen. Så jag gör det igen. Känner så långt in jag kan med fingrarna och det finns inget där. Startar tvättmaskinen.

Efter fyra timmar med detta så kom det ut en liten plastbit! Den kunde väl gett sig till känna från början liksom.

Tvättmaskinen funkar bra nu!

blandad handling

maj 11th, 2018

Två flaskor bubbel till finalen i Eurovision imorron. Ganska normalt.

Sen, i samma affär, sopsäckar, parasoll, senap, hundtugg och en ram.

Men det kändes bra ändå, och billigt!

inget är som väntans tider…..

maj 2nd, 2018

Först så känns det som att det är en evighet kvar…

Sen så känner man att nu, nu jäklar är det nära…..

Och så lyckan när det är klart!!!

hundträff

april 28th, 2018

 

Det är riktigt roligt att se hur olika alla är, de fyrbenta alltså. Alla tvåbenta är lika.

  

Och det är inte så lätt att vara fin i hundgården när det finns en bolltokig hund som verkligen vill lämna bollen så nära som möjligt.

..

citat från ”Barns tankar om Vänskap”:
”Man kan visst vara vänner även om man flyttar till ett annat land. För man kan börja en tradition som säger att man alltid ska vara vänner.”
Sebastian, 9 år

 

vi firar

april 21st, 2018

 

Ibland så får ju jag lite konstiga ideer. Som när jag ringde systersonen för några veckor sen och sa att jag vill prova att göra en tacosmörgåstårta.

Som tur var så fyller hans flickvän år nu i krokarna så tillfället fanns.

Vi pratade om hur den skulle göras och kom fram till att den skulle göras såhär:

Och sen fick den lite grejs på sig. Det var så suveränt gott!!!! Kommer göras fler gånger!

..

citat från ”Barns tankar om Vänskap”:
”Man kan inte vara vänner hela livet. För ens mamma och pappa orkar inte med att de ringer hela tiden när man har flyttat.”
Martin, 7 år

 

reklam

april 7th, 2018

 

Jag har en säkerhetsdörr som det tydligt står EJ REKLAM på. Så fiffigt att jag fick denna i brevlådan!

..

citat från ”Barns tankar om Vänskap”:
”Man kan mycket väl ha samma vän hela livet. För jag har haft samma sen dagis.”
Christian, 8 år

 

påsk, allsvensk premiär och födelsedag

april 4th, 2018

 

Ja, det är fasen inte lätt att hålla reda på allt, och mitt i första april så man litar på ännu mindre än vanligt.

Allt slogs ju liksom ihop. Tillbringades hos systersonen med tillhörande flickvän. Och hundar!

Ewert och Echo har ni ju sett förut. Nu var dessutom Ewerts pappa Svennis med.

Katterna var också med! Gibson och Martin!

 

Alla hundar fick ben.

Tror alla var nöjda och glada med dagen! Svennis blev bäst på gladbild.

..

citat från ”Barns tankar om Vänskap”:
”En vänskap kan hålla på i ett helt år innan den är över.”
Daniel, 8 år